Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας διαίτης με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”

Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας διαίτης με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”

Πανακότα διαίτης με σιρόπι σοκολάτας με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”. Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσουμε ένα δροσερό επιδόρπιο με ελάχιστες θερμίδες για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • 1½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia” *
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 6 φύλλα ζελατίνας

Για το σιρόπι σοκολάτας:

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος 
  2. Διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι στην κρέμα  και περιμένουμε μερικά λεπτά να βγει το άρωμα του μελιού. Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, διαλύουμε μέσα της τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας.
  3. Μοιράζουμε τη κρέμα σε ποτήρια ή σε φορμάκια και τα αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει.
  4. Για το σιρόπι: Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ζεσταίνετε το γάλα όχι όμως να βράσει.
    Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτετε σιγά- σιγά και σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι διαρκώς. Προσθέτετε τόσο γάλα μέχρι να γίνει όσο αραιή επιθυμείτε- καλό είναι να μην είναι πολύ αραιή για να «στέκεται». **

**Αν σας περισσέψει σιρόπι μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Θα πήξει βέβαια σχετικά, αλλά μόλις το ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά θα είναι και πάλι έτοιμο για χρήση. Αν δεν μπει στο ψυγείο δεν πήζει, και για αυτό ενδείκνυται και για διακόσμηση τούρτας.

«onstevia» Ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

onstevia 2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας διαίτης με φυσικό γλυκαντικό “onstevia”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.