Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σιρόπι καφέ

Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σιρόπι καφέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πανακότα λευκής σοκολάτας, περιχυμένη με σιρόπι καφέ.  Ένα φανταστικό επιδόρπιο, με βαθιά, έντονη γεύση και το αλάνθαστο άρωμα του καφέ το κάνει να ξεχωρίζει σαν ένα από τα κορυφαία επιδόρπια. 

Υλικά συνταγής

  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 160 ml γάλα
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 3 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
  • Για το σιρόπι καφέ:
  • 200 ml καφέ espresso
  • 60 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα, το γάλα και τη ζάχαρη άχνη και τη σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο μείγμα. 
  2. Ρίχνετε το βραστό νερό σε ένα πυρίμαχο μπολάκι, πασπαλίζετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να διαλύσετε τυχόν κομματάκια. Το αφήνετε στην άκρη για 3 λ για να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Μόλις διαλυθεί, τη προσθέτετε στο μείγμα κρέμας σοκολάτας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί πλήρως. 
  3. Παίρνετε 8 καλούπια για κρεμ καραμαλέ χωρητικότητας 150 ml, στα οποία ρίχνετε τη κρέμα σοκολάτας, μοιράζοντάς τη ισομερώς. Σκεπάζετε τα μπολάκια-καλούπια με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα και σταθεροποιηθεί.
  4. Για το σιρόπι καφέ: Φτιάχνετε ένα δυνατό καφέ εσπρέσο σε 200 ml νερό, τον ρίχνετε σε κατσαρόλι, προσθέτετε και τη ζάχαρη και βράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 3 λ περίπου ή μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 
  5. Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρετε τη πανακότα από τα καλούπια, βυθίζοντάς για 1-2 λ σε ζεστό νερό και μετά τα αναποδογυρίζετε σε πιάτο σερβιρίσματος. Περιχύνετε με το σιρόπι καφέ και σερβίρετε. 

 

Σημείωση: Τις πανακότες που θα σερβίρετε σε παιδιά περιχύστε τες με σιρόπι επιλογής σας (π.χ. καραμέλας ή σοκολάτας ή φράουλας κ.λ.π.)

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σιρόπι καφέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.