Palmiers πικάντικα με πατέ ελιάς και παρμεζάνα

Palmiers πικάντικα με πατέ ελιάς και παρμεζάνα

Υπέροχα Palmiers με πατέ ελιάς, παρμεζάνα και αντζούγια. Μια συνταγή για το τέλειο ορεκτικό, με 4 μόνο υλικά. Ένα πικάντικο, πεντανόστιμο μεζεδάκι καλωσορίσματος των καλεσμένων σας, για να συνοδεύσετε το ποτό σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 6 κ.γ. πάστα άλειμμα μαύρης ελιάς
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 αντζούγιες πολύ ψιλοκομμένες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 200 βαθμούς στον αέρα. Στρώνετε με λαδόκολλα 2 ταψιά και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Τοποθετείτε το ένα φύλλο σφολιάτας σε επίπεδη επιφάνεια και την αλείφετε με 3 κ.γ. πάστα ελιάς. Πασπαλίζετε από πάνω με τη μισή τριμμένη παρμεζάνα και τον μισό ψιλοκομμένο γαύρο. 
  3. Ξεκινώντας από την άκρη της μακριάς πλευράς της σφολιάτας, ρολάρετε το φύλλο σφιχτά μέχρι να φτάσετε στο κέντρο του φύλλου. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και ρολάρετε από την άλλη μακριά πλευρά της σφολιάτας σφιχτά μέχρι να ενωθούν τα ρολά στο κέντρο του φύλλου.
  4. Με ένα μικρό, κοφτερό μαχαιράκι, κόβετε το ρολό σε φέτες 1 εκ. περίπου και τις τοποθετείτε ξαπλωτά στο ταψί. Τις ψήνετε για 18 λ στο προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν και φουσκώσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά ή τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν. 

Πηγή:taste com.au/Super Food Ideas/Recipe: Lucy Nunes

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Palmiers πικάντικα με πατέ ελιάς και παρμεζάνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.