Παϊδάκια κοτόπουλου με πατατούλες στο φούρνο

Παϊδάκια κοτόπουλου με πατατούλες στο φούρνο

Κοτόπουλο. Το αγαπημένο πουλερικό μικρών και μεγάλων που σερβίρεται σε εκατοντάδες παραλλαγές συνταγών ανά το κόσμο και σχεδόν πάντα με ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και εύκολη συνταγή για παϊδάκια κοτόπουλου και πατατούλες στο φούρνο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό, κατά προτίμηση βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής κομμένο σε παϊδάκια
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα επιλογής σας 
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κοφτό κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 λεμονιού το ξύσμα + 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα και τα παϊδάκια κοτόπουλου και τα γυρίζετε απ” όλες τις πλευρές να καλυφθούν καλά με το μείγμα μαρινάδας. Σκεπάζετε καλά το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για περίπου 15 λ μέχρι να ετοιμάσετε τις πατάτες. 
  2. Εν τω μεταξύ μέχρι να μαριναριστεί το κοτόπουλο καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους 3 εκ. και τις αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί, βάζετε στη μέση τα παϊδάκια μαζί με τη μαρινάδα τους και γύρω τοποθετείτε τις πατάτες.
  3. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ρίχνετε και το νερό ή το ζωμό κότας και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος σωθούν τα υγρά του, συμπληρώνετε με λίγο επιπλέον ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό κότας. 
  4. Σβήνετε το φούρνο αλλά αφήνετε το φαγητό μέσα για 5 λ περίπου με μισάνοιχτη τη πόρτα, για να “ξεκουραστεί” και να μη “ξεραθεί” το ψητό αλλά να κρατήσει την υγρασία του. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με τυρί φέτα, μια μεγάλη σαλάτα πράσινη ή ντοματοσαλάτα και φρέσκο ζεστό ψωμί. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παϊδάκια κοτόπουλου με πατατούλες στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.