Παγωτό μους σοκολάτας

Παγωτό μους σοκολάτας

Αν επιθυμείτε ένα υπέροχο επιδόρπιο αξίζει να φτιάξετε ένα λαχταριστό κέικ, καλυμμένο με μους σοκολάτας, γλασαρισμένο με σοκολατένιο γλάσο και όλο μαζί στη κατάψυξη. Μια λίγο χρονοβόρα συνταγή, για ένα γλύκισα με 3 στρώσεις σοκολάτας, που σίγουρα όμως θα απογειώσει τη γεύση σας, της οικογένειά σας και των φίλων σας.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι:
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο (240 γρ.) + 2 κ.σ. βούτυρο για άλειμμα ταψιού
  • 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη μους σοκολάτας:
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 285 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 3 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι καλαμποκιού (corn syrup) (σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί, κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση, διαστάσεων βάσης 23 εκ. και το στρώνετε καλά με λαδόκολλα, η οποία φροντίζετε να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά της φόρμας για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό. Σε μια κατσαρόλα βγάζετε νερό.
  2. Σε μπεν μαρί λιώνετε το βούτυρο με τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη. Σε μπολ χτυπάτε καλά με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, ρίχνετε σταδιακά και το λιωμένο μείγμα βουτύρου σοκολάτας, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί, το οποίο τοποθετείτε μέσα σε μεγαλύτερο ταψί. Ρίχνετε το βραστό νερό μέσα στο μεγάλο ταψί, φροντίζοντας να καλύπτει το μικρό ταψί μέχρι τη μέση. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ, το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Για να κρυώσει πιο γρήγορα να βάζετε σε μεγαλύτερο ταψί με κρύο νερό. Όταν κρυώσει τοποθετείτε το ταψί με τη βάση στη κατάψυξη. 
  4. Για τη μους σοκολάτας: Χτυπάτε καλά τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν. Σε μπεν μαρί, σε μεγάλο μπολ, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει και έχετε μια λεία, σοκολατένια κρέμα προσθέτετε και το μείγμα κρόκων αυγών, σταδιακά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατεβάζετε το μείγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια, σε υψηλή ταχύτητα, στο μίξερ σε πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας-κρόκων ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  6. Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, τη προσθέτετε και αυτή στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας-αυγών συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνετε το μείγμα της μους σοκολάτας πάνω από τη βάση και ξαναβάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 1 ώρα. 
  7. Για το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε, σε χαμηλή φωτιά, το σιρόπι καλαμποκιού με τη κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας, και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 20 λ περίπου μέχρι να σφίξει ελαφρώς το γλάσο.
  8. Στρώνετε το γλάσο πάνω από τη μους σοκολάτας και ξαναβάζετε το γλυκό σας πάλι στη κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Λίγα λεπτά πριν σερβίρετε, βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη να ξεπαγώσει ελαφρώς και μετά το κόβετε στο ψυγείο και σερβίρετε.  Το διατηρείτε στη κατάψυξη.

Frozen-Chocolate-Mousse-Cake-11

www.thatskinnychickcanbake.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό μους σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.