Παγωτό βανίλια διαίτης με σταγόνες σοκολάτας και γλυκαντικό “onstevia”

Παγωτό βανίλια διαίτης με σταγόνες σοκολάτας και γλυκαντικό “onstevia”

Ένα πεντανόστιμο παγωτό βανίλια διαίτης με σταγόνες σοκολάτας με το φυσικό γλυκαντικό “onstevia”. Μια συνταγή για ένα παγωτό βανίλια, τη πιο κλασική γεύση παγωτού, με φανατικούς οπαδούς σε όλο το κόσμο.

Υλικά συνταγής

  • 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά [1,5%]
  • 1 περικάρπιο βανίλιας
  • 8 κρόκους αβγών
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φυσικό γλυκαντικό “onstevia” *
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1/2  φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Χαράζετε το λοβό της βανίλιας, τον ρίχνετε στο γάλα και αφήνετε το μείγμα να βράσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.
  2. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το χτυπάτε, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  3. Ρίχνετε λίγο γάλα στο μείγμα των κρόκων με τη ζάχαρη, ανακατεύετε και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα. Το ξαναβάζετε στη φωτιά και το σιγοβράζετε για 4-5′ , μέχρι να πήξει ελαφρά.
  4. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα. Μόλις κρυώσει καλά το μείγμα προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν στο μείγμα του παγωτού.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στη κατάψυξη. Ανα μια ώρα για 3 φορές βγάζετε το μείγμα από τη κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός.  Αφήνετε να παγώσει και το σερβίρετε με σιρόπι πικρής σοκολάτας.

«onstevia» Ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

onstevia 2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό βανίλια διαίτης με σταγόνες σοκολάτας και γλυκαντικό “onstevia”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.