Παγωτό σοκολάτας με Νουτέλα

Παγωτό σοκολάτας με Νουτέλα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο παγωτό με Νουτέλα. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί και ψιλοκομμένα σοκολατάκια και απολαύστε ένα υπέροχο οπτικά και γευστικά παγωτό.

Υλικά συνταγής

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 900 ml κρέμα γάλακτος πλήρης + λίγη ακόμα για γαρνίρισμα
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 40 γρ. σκόνη κακάο
  • 250 γρ. Nutella
  • 2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας 
  • 3 σοκολατάκια Baci ή Τζοκόντα με φουντούκι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Τοποθετούμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει προσθέτουμε το μείγμα του μείγμα αυγού σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί σε μια λεία κρέμα.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα μπεν μαρί και στη συνέχεια τη βάζουμε λίγη λίγη στη κατσαρόλα με το μείγμα κρέμας ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το κακάο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για 5′. Προσθέτουμε τη νουτέλα και το σιρόπι σοκολάτας, ανακατεύουμε και  αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
  4. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέϊκ 25 x 11 εκ. και τη στρώνουμε με μια μεμβράνη. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα το ισιάζουμε στην επιφάνεια με μια μαρίζ και το αφήνουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει [προτιμήστε και όλο το βράδυ]. Το βγάζουμε από τη κατάψυξη, βυθίζουμε τη βάση της φόρμας σε λίγο ζεστό νερό και μετά αναποδογυρίζουμε το παγωτό σε μια πιατέλα και βγάζουμε τη μεμβράνη. Για το σερβίρισμα προαιρετικά γαρνίρουμε με την επιπλέον κρέμα γάλακτος και τα σοκολατάκια κομμένα στη μέση. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό σοκολάτας με Νουτέλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.