Παγωτό σοκολάτας με φράουλες

Παγωτό σοκολάτας με φράουλες

Μια συνταγή για το απόλυτο παγωτό με τον αξεπέραστο συνδυασμό σοκολάτας με φράουλες. Απλά υπέροχο παγωτό που σίγουρα θα απολαύσετε …

Υλικά συνταγής

  • 220 γρ. φράουλες φρέσκες 
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις φράουλες, κρατάτε 2-3 ολόκληρες στην άκρη και πολτοποιείτε τις υπόλοιπες φράουλες, μαζί με 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη σε μπλέντερ.
  2. Τοποθετείτε τα 90 γρ. κομματάκια σοκολάτας σε μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε σε κατσαρολίτσα το 1 φλ. κρέμας γάλακτος και μόλις κοχλάσει το ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Το αφήνετε 1 λ να “σταθεί” και μετά ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.
  3. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα πάλι στη κατσαρολίτσα το σοκολατένιο μείγμα και προσθέτετε το γάλα, το υπόλοιπο 1/2 φλ. ζάχαρη, τη σκόνη κακάο και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει το μείγμα να βράζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
  4. Χτυπάτε σε ένα μέτριο μπολ τους κρόκους αυγών. Αρχίζετε να ρίχνετε τμηματικά κουταλιά-κουταλιά το σοκολατένιο μείγμα μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας. Μόλις ενσωματωθεί η πρώτη κουταλιά, προσθέτετε τη δεύτερη, ανακατεύετε κ.ο.κ. Η διαδικασία αυτή [όπως το αυγόκωμα] είναι απαραίτητη για να μη “ψηθεί” το αυγό].
  5. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα αυγού-σοκολατένιας κρέμας [θα το καταλάβετε με την αφή] το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα. Το σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα χωρίς να το αφήσετε να κοχλάσει.
  6. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο 1/2 φλ. κρέμας γάλακτος και τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Γεμίζετε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και βάζετε μέσα τη κατσαρόλα με το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να κρυώσει και έλθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά μεταφέρετε το μείγμα από τη κατσαρόλα σε μεταλλικό σκεύος το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε για μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.
  7. Κόβετε τις φράουλες που κρατήσατε σε μεγαλύτερα κομμάτια. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο, το ανακατεύετε ζωηρά, προσθέτετε τα κομματάκια φράουλας, το ξανα-ανακατεύετε απαλά, το σκεπάζετε και το μεταφέρετε στη κατάψυξη. Το αφήνετε να παγώσει και σερβίρετε. 

25-400x600

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό σοκολάτας με φράουλες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.