Παγωτό σοκολάτας μπόμπα με ινδοκάρυδο και σος σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας μπόμπα με ινδοκάρυδο και σος σοκολάτας

Ένα υπέροχο σοκολατένιο παγωτό “μπόμπα” με ινδοκάρυδο, σερβιρισμένο με σπιτική σος σοκολάτας. Μια εύκολη, απλή συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό παγωτό, εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά
  • 1 κουτί (395 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε κομματάκια, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 1 φλ. τσαγιού (80 γρ.) ινδοκάρυδο
  • Για τη σος σοκολάτας:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε κομματάκια
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα παχύ, κρεμώδες μείγμα. 
  2. Προσθέτε τη λιωμένη σοκολάτα (την έχετε αφήσει να χλιαρίνει) και το ινδοκάρυδο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στη κατάψυξη για 45-50 λ ή μέχρι να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια το ξαναχτυπάτε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5 λ, σε δυνατή ταχύτητα.
  3. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό σας.
  4. Για τη σος σοκολάτας: Πριν σερβίρετε το παγωτό σας, βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη ψιλοκομμένη μαύρη κουβερτούρα και τη κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία, ρευστή σοκολατένια σος. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει αρκετά.
  5. Για να ξεφορμάρετε το παγωτό, βυθίζετε το μπολ σε ζεστό νερό για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το περιχύνετε με τη σος σοκολάτας, το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και με ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε



Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό σοκολάτας μπόμπα με ινδοκάρυδο και σος σοκολάτας