Παγωτό ροδάκινο με 2 μόνο υλικά

Παγωτό ροδάκινο με 2 μόνο υλικά

Λαχταριστό, κρεμώδες, νοστιμότατο, παγωτό ροδάκινου με βελούδινη γεύση φτιαγμένο με 2 μόνο υλικά στο μπλέντερ σας.. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να σερβίρετε στην οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες; Μια απλή, πανεύκολη για αρχάριους συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, με ονειρική βελούδινη υφή και την υπέροχη γεύση των ροδάκινων αυτής της εποχής.  Το κλειδί αυτής της συνταγής, για να παρασκευάσετε το τέλειο αυτό παγωτό είναι να χρησιμοποιήσετε αρκετά ώριμα, ζουμερά, φρέσκα αρωματικά ροδάκινα.

Υλικά συνταγής

  • 5 μεγάλα ή 6 μέτρια ώριμα (όχι παραγινωμένα) ροδάκινα
  • 1 συσκευασία (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα ροδάκινα από τη φλούδα τους. Στρώνετε ένα μικρό ταψάκι με χαρτί ψησίματος.  Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες πάνω από το ταψί (για να χυθούν εκεί και οι χυμοί τους) και απλώνετε τις φέτες, σε μια στρώση, την μια δίπλα στην άλλη.
  2. Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά τα ροδάκινα. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα παγωμένα ροδάκινα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποηθούν και έχετε ένα λείο μείγμα σαν “πουρέ”. Σε αυτή τη φάση θα έχετε ένα μείγμα με τη συνοχή του μαλακού παγωτού.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη και κλείνει αεροστεγώς, ισιώνετε την επιφάνειά του και το καλύπτετε με μεμβράνη η οποία θα πρέπει να ακουμπά πάνω στο μείγμα για να αποφύγετε την δημιουργία κρυστάλλων.
  4. Σκεπάζετε καλά το σκεύος σας και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 2,5-3 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Το σερβίρετε ως έχει ή γαρνιρισμένο με φέτες ροδάκινο, ή ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας και καλή σας απόλαυση!



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό ροδάκινο με 2 μόνο υλικά