Παγωτό παρφέ κρέμα

Παγωτό παρφέ κρέμα

Υπέροχο παγωτό παρφέ κρέμα, χωρίς παγωτομηχανή. Μια συνταγή για να γευτείτε την απόλαυση που προσφέρουν τα παγωτά παρφέ με τη πλούσια γεύση τους που είναι ασυναγώνιστη. Μια συνταγή δοκιμασμένη του Ν. Τσελεμεντέ με σίγουρη επιτυχία. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. νερό
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 70 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 70 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φρούτα γλασέ επιλογής σας, ψιλοκομμένα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά) κρύα
  • σιρόπι καραμέλας, ή άλλο αρεσκείας σας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και τα σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, στην αρχή για να διαλυθούν και ενσωματωθούν τα υλικά και μετά για να δέσουν και έχετε ένα πυκνό σιρόπι. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια αυγών μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε λίγο λίγο το καυτό σιρόπι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έχετε ένα μείγμα σαν κρέμα. 
  3. Σε ένα άλλο, μεγάλο, καθαρό σκεύος χτυπάτε με καθαρό μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια φρούτων και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε και τη μαρέγκα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη μαρίζ, απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Για ψύξη με παγωτομηχανή: Ρίχνετε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της παγωτομηχανής σας.
  5. Για ψύξη χωρίς παγωτομηχανή: Ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στη κατάψυξη. Μετά από 1 ώρα το βγάζετε από τη κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη, το αφήνετε για άλλη 1 ώρα και μετά το ξαναχτυπάτε με το μίξερ. Τέλος το βάζετε πάλι στη κατάψυξη και το αφήνετε για 6-8 ώρες να παγώσει καλά. 
  6. Πριν σερβίρετε το παγωτό το αφήνετε εκτός ψυγείου για 5-10 λ και μετά το σερβίρετε σε φέτες ή σε μπάλες γαρνιρισμένο με σιρόπι επιλογής σας και πασπαλισμένο, προαιρετικά, με έξτρα ξηρούς καρπούς. 

Tip: Προαιρετικά μετά το δεύτερο χτύπημα από τη κατάψυξη και πριν το τελικό πάγωμα, μπορείτε να στρώσετε πλαστική μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, να το μεταφέρετε εκεί για να παγώσει και να έχετε ένα κορμό παγωτό παρφέ. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της μεμβράνης, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

555

Πηγή για Photo 1, Photo 2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό παρφέ κρέμα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.