Παγωτό Μπανόφι (Banoffee)

Παγωτό Μπανόφι (Banoffee)

Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, γευστικότατο παγωτό Mπανόφι (banoffee) για να το απολαύσετε όλες τις ώρες και όλες τις εποχές του χρόνου με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το παγωτό
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ. μπανάνες, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο)
  • 125 γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
  • 100 γρ. φιστίκια (peanuts) ΠΙΝΑΤΣ, ολόκληρα
  • Για τη καραμέλα
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας
  • ολόκληρα φιστίκια
  • λίγα μπισκότα digestive, κομμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη καραμέλα: Ζεσταίνετε μια μικρή κατσαρόλα, διαμέτρου 20 εκ. περίπου, σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί η κατσαρόλα ρίχνετε ελάχιστη ζάχαρη στο κέντρο της και όταν αρχίζει να λιώνει προσθέτετε σταδιακά περισσότερη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια (5-6) και ξεκινάτε να ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς και να μην υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης.
  2. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος, μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα δύο σκεύη (καραμέλα+κρέμα γάλακτος) και ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος μέσα στη καραμέλα, ανακατεύοντας διαρκώς και γρήγορα με έναν αυγοδάρτη, για να μην κολλήσει, για περίπου 1 λ.
  3. Ρίχνετε με προσοχή τη κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα γιατί θα αρχίσει να αφρίζει. Με τον αυγοδάρτη ανακατεύετε τη κρέμα με γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να “πέσει” ο αφρός και να μπορέσετε να την προσθέσετε όλη. Μετά προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε την καραμέλα στην άκρη μέχρι να είναι χλιαρή, για περίπου 30-45 λ.
  4. Για το παγωτό: Προθερμαίνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτετε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη ενσωματωθεί με το βούτυρο και δημιουργηθεί ένας μικρός αφρός προσθέτετε τις ψιλοκομμένες μπανάνες ανακατεύοντας διαρκώς, με ξύλινη κουτάλα, για 5 περίπου και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Παράλληλα, στο κάδο του μίξερ προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και ξεκινάτε να τη ‘χτυπάτε’ με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2-4 λ ή μέχρι να αρχίζει να σφίξει. Μην τη παραχτυπήσετε γιατί αν η κρέμα χτυπηθεί παραπάνω θα γίνει βούτυρο.
  6. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη προσθέτετε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε χωρίς το μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα, τα φιστίκια και το μείγμα με τις μπανάνες και τα ενσωματώνετε ομοιόμορφα.
  7. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα παγωτού. Μετά αδειάζετε τη κρύα καραμέλα κεντρικά του παγωτού και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνετε κυκλικές κινήσεις σαν να ζωγραφίζετε για να απλώσετε τη καραμέλα στο παγωτό. Καταψύχετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 8 ώρες και μετά το ξεφορμάρετε, το διακοσμείτε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα, φιστίκια και μπισκότα και το σερβίρετε.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό Μπανόφι (Banoffee)

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page