Παγωτό λεμόνι με γάλα καρύδας

Παγωτό λεμόνι με γάλα καρύδας

Υπέροχο παγωτό λεμόνι με γάλα καρύδας. Μια συνταγή, σχετικά χρονοβόρα, που θα απαιτήσει τις μαγειρικές ικανότητές σας στη ζαχαροπλαστική αλλά θα σας εντυπωσιάσει το τελικό αποτέλεσμα διότι σίγουρα θα απολαύσετε ένα φανταστικό παγωτό με τέλεια βελούδινη υφή και ανεπανάληπτη γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. βούτυρο κρύο, σε μικρά κομματάκια
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 ml) χυμό λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού (215 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1 κουτί (400 ml) γάλα καρύδας
  • 4 κρόκοι αυγών καλά χτυπημένοι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο, τα 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς για 5 λ ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
  2. Το αφαιρείτε αμέσως από τη φωτιά και το σουρώνετε σε σουρωτήρι μέσα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Τοποθετείτε στη κατάψυξη  ένα μεταλλικό μπολ στο οποίο θα βάλετε το παγωτό όταν θα είναι έτοιμο για κατάψυξη.
  3. Πλένετε τη κατσαρολίτσα, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και σιγοβράζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά χωρίς να αφήσετε να βράσει το μείγμα. Χτυπάτε καλά τους κρόκους αυγών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέσα σε μπεν μαρί μέχρι να ασπρίσει και πήξει το μείγμα.
  4. Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αυγών στο μείγμα κρέμας γάλακτος/γάλα καρύδας ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε για 5 λ ή μέχρι να πήξει η κρέμα και να κολλάει στο πίσω μέρος του κουταλιού. 
  5. Προσθέτετε στη κατσαρολίτσα, σταδιακά, και το μείγμα λεμονιού από το ψυγείο ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μείγμα στο μεταλλικό σκεύος που έχετε ήδη στη κατάψυξη, το καλύπτετε με αλουμινόχαρο, το ξαναβάζετε στη κατάψυξη και το αφήνετε για τουλάχιστον 4-5 ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσει μερικώς. 
  6. Το βγάζετε από τη κατάψυξη και με ένα μεγάλο κουτάλι, το μεταφέρετε στο κάδο του μίξερ και το χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Το μεταφέρετε εκ” νέου στο μεταλλικό κουτί και το αφήνετε για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό λεμόνι με γάλα καρύδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.