Παγωτό με γιαούρτι και βατόμουρα ή μαύρα μούρα με μέλι

Παγωτό με γιαούρτι και βατόμουρα ή μαύρα μούρα με μέλι

Ένα υπέροχο, υγιεινό παγωτό με γιαούρτι και βατόμουρα ή μαύρα μούρα, για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για το απόλυτο παγωτό με πανέμορφη στροβιλιστή “μαρμάρινη” όψη, απίστευτη υφή και σίγουρα τέλεια γεύση. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το μείγμα γιαουρτιού:
  • 2 πλήρη φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό [*]
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το μείγμα βατόμουρων:
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκα βατόμουρα ή μαύρα μούρα
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μείγμα γιαουρτιού: Βάζετε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα μπλέντερ ή σε μίξερ μαζί με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το καλύπτετε και το βάζετε στη κατάψυξη για 30 λ.. 
  2. Μετά τα 30 λ το βγάζετε από τη κατάψυξη και το ξαναχτυπάτε για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι πάγου. Θα το χτυπάτε ανά 30 λ για 2-3 ή και περισσότερες φορές, δηλ. όσες φορές χρειαστεί, ανά 30 λ, μέχρι να έχετε την επιθυμητή συνεκτικότητα. 
  3. Για το μείγμα βατόμουρων: Όταν το παγωτό γιαούρτι θα θέλει μόνο 1 φορά χτύπημα επιπλέον μετά από 30-40 λ φτιάχετε το μείγμα βατόμουρων. Σε μια μέτρια κατσαρολίτσα βάζετε τα βατόμουρα και το 1/4 φλ. μέλι και τα σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 7 λ περίπου.
  4. Μετά προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε και με ένα πιρούνι συνθλίβετε τα βατόμουρα σε μικρά κομματάκια, φροντίζοντας να αφήνετε και μερικά σε μεγαλύτερο μέγεθος. Τα αφήνετε στην άκρη να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Μετά τα στραγγίζετε σε ένα λεπτό σουρωτήρι και κρατάτε τους χυμούς τους που θα στραγγίξετε για άλλη χρήση. Χτυπάτε για τελευταία φορά το γιαούρτι σας να αφρατέψει. Μετά προσθέτετε το στραγγισμένο μείγμα βατόμουρου και τα ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθούν πλήρως, τα δύο μείγματα, δίνοντας στο παγωτό σας όψη “μαρμάρου”. 
  6. Βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη και το αφήνετε για τουλάχιστον 2 ώρες  ή ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ να παγώσει καλά. 15 λ πριν το σερβίρετε, το βγάζετε από τη κατάψυξη να μαλακώσει ελαφρώς. Το σερβίρετε σε μπολ ή βάφλες σε κώνους ή χωνάκια για παγωτό και το συνοδεύετε με φρέσκα βατόμουρα ή μούρα. 

[*] Αν το γιαούρτι σας δεν είναι στραγγιστό, τότε η ποσότητα μαζί με τα υγρά του θα πρέπει να είναι γύρω στα 800-900 γρ. Σε αυτή τη περίπτωση το τοποθετείτε σε ένα τουλπάνι, το τοποθετείτε μέσα σε σουρωτήρι και βάζετε το σουρωτήρι πάνω σε μπολ για περίπου 3-4 ώρες ώστε να στραγγίξει καλά το γιαούρτι και να μην έχει υγρά. Όταν στραγγίξει όλα τα υγρά του η εναπομείνουσα ποσότητα γιαουρτιού θα είναι 2 πλήρη φλ. τσαγιού. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό με γιαούρτι και βατόμουρα ή μαύρα μούρα με μέλι

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page