Παγωτό φρούτων με βάση γκοφρέτας

Παγωτό φρούτων με βάση γκοφρέτας

Μια πρωτότυπη συνταγή για ένα υπέροχο Παγωτό με φρούτα και βάση γκοφρέτας και ξηρών καρπών. Γαρνίρετε με σαντιγί και σοκολατένιες καρδούλες και απολαύστε ένα φανταστικό οπτικά και γευστικά παγωτό. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένες γκοφρέτες βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • Για το παγωτό:
  • 1 κουτί [397 γρ.] ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού ή λικέρ αρεσκείας σας
  • 280 γρ. κομπόστα βύσσινο ή κοκτέϊκ φρούτων μαζί με το ανάλογο σιρόπι
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης΄χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά]
  • Για το γαρνίρισμα: [Προαιρετικά]
  • κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
  • καρδούλες σοκολατένιες – βλέπε συνταγή πιο κάτω [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι 20 εκ.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi [ψιλό τρίμμα αλλά όχι σκόνη] τις γκοφρέτες και τα αμύγδαλα. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού. Το πιέζετε και το απλώνετε ισομερώς στη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 30 λ περίπου.
  3. Για το παγωτό: Ρίχνετε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού [ή λικέρ] και το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μια μαλακή κρέμα. Προσθέτετε στο μπολ τα φρούτα κομπόστας με το χυμό τους και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ.
  4. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη προσθέτετε στο μπολ μαζί με το χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά]. Ανακατεύετε απαλά, κυκλικά με μια μαρίζ από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση γκοφρέτας, την ισιώνετε και βάζετε το παγωτό στη κατάψυξη να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες. 
  5. Για το γαρνίρισμα και σερβίρισμα: Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη 15 λ πριν τη σερβίρετε. Χτυπάτε κρέμα γάλακτος [ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας για τη διακόσμηση] σε πηχτή σαντιγί και γαρνίρετε το παγωτό. Τα “στολίζετε” με σοκολατένιες καρδούλες [βλέπε πιο κάτω συνταγή].

Συνταγή για σοκολατένιες καρδούλες:

 

  •  [*] Σχεδιάζετε σε ένα χαρτί με μαρκαδόρο μια καρδιά 2,5 εκ.περίπου. Σκεπάζετε το χαρτί με ένα ψιλό χαρτί ψησίματος για να ξεχωρίζει το μοτίβο της καρδιάς.
  • Βάζετε σε μπολ 1/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας  και 1 κ.γ. βιτάμ. Τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων [θα ανακατεύετε και θα τα ελέγχετε ανά 8-10 δευτερόλεπτα μη καεί η σοκολάτα].
  • Μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα σε μικρή πλαστική σακούλα και κάνετε σε μια γωνία της ένα πολύ μικρό άνοιγμα. 
  • Μεταφέρετε το χαρτί στο επάνω μέρος του χαρτιού ψησίματος και κάνετε με τη σοκολάτα το μοτίβο της καρδιάς που θα φαίνεται από το χαρτί. Μετακινείτε το χαρτί ψησίματος ώστε να κάνετε πάλι την ίδια διαδικασία αντιγράφοντας το μοτίβο της καρδιάς. Βάζετε σε δίσκο το χαρτί με τις σοκολατένιες καρδιές τις μεταφέρετε στο ψυγείο και τις αφήνετε να παγώσουν.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρετε τις αφαιρείτε από το λαδόχαρτο και γαρνίρετε. 

 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό φρούτων με βάση γκοφρέτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.