Παγωτό Ferrero Rocher με 5 υλικά

Παγωτό Ferrero Rocher με 5 υλικά

Ένα υπέροχο παγωτό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε όλες τις περιστάσεις. Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο παγωτό Ferrero Rocher με 5 μόνο υλικά.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σοκολατάκια Ferrero Rocher (200 + 200 γρ χωριστά)
  • 2 λίτρα παγωτό βανίλια
  • 3 κ.σ. λικέρ Frangelico, ή σιρόπι σοκολάτας αν σερβίρετε σε παιδιά
  • 1/2 φλ. (125 ml) πραλίνα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλα) 
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60ml) γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε καλά με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 10×20 εκ. φροντίζοντας η μεμβράνη να προεξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας περιμετρικά τουλάχιστον 6-7 εκ. για να σκεπάσετε αργότερα το παγωτό.
  2. Αφήνετε το παγωτό για 20-30 λ εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Χοντροκόβετε σε μπολ τα 200 γρ. από τα σοκολατάκια Ferrero Rocher και αφήνετε ολόκληρα τα υπόλοιπα στην άκρη.
  3. Προσθέτετε στο μαλακωμένο παγωτό το λικέρ ή το σιρόπι σοκολάτας και τα χοντροκομμένα Ferrero Rocher και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το παγωτό στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του, καλύπτετε το παγωτό με την μεμβρά και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
  4. Το βγάζετε από τη κατάψυξη 8 λ περίπου νωρίτερα από την ώρα που θα το σερβίρετε. Εν τω μεταξύ μέχρι να ξεπαγώσει το παγωτό σας ρίχνετε την πραλίνα και το γάλα σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα ανακατεύετε σε πολλή χαμηλή φωτιά, μέχρι να ενσωματωθούν και μαλακώσει η πραλίνα τόσο, όσο να γίνει ρευστή. 
  5. Ξεφορμάρετε το παγωτό σας σε αλουμινένια πιατέλα, το περιχύνετε με το μείγμα πραλίνας και το γαρνίρετε με τα υπόλοιπα (200 γρ.) ολόκληρα Ferrero Rocher. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Το διατηρείτε στην κατάψυξη και το βγάζετε 8-10 λ περίπου πριν το ξανασερβίρετε. 

Σημείωση: Για περισσότερο σοκολατένιο γαρνίρισμα, διπλασιάστε τη ποσότητα της πραλίνας και του γάλακτος.