Παγωτό Cheesecake
Πανάλαφρο δροσερό και πεντανόστιμο παγωτό. Μια συνταγή για ένα υπέροχο cheesecake παγωτό.
Υλικά συνταγής
- 600 γρ Κρέμα Τυριού [τύπου Philadelphia] με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 50 γρ. νερό
- τρίμμα λεμονιού 1/2 λεμονιού
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 καψουλίτσα βανίλιας
- 200-250 γρ. μπισκότα digestive χοντροκομμένα
- 150 γρ. Μαργαρίνη
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τα χονδροκομένα μπισκότα και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε ταψάκι ή τσέρκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Χτυπάμε στο μίξερ χειρός την κρέμα τυριού, να γίνει αφράτη. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 3΄ τη ζάχαρη με 2-3 σταγόνες λεμόνι με το νερό.
- Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τυριού το τρίμμα και το χυμό λεμονιού και στο τέλος τη βανίλια και τη καραμέλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψάκι με τη παγωμένη βάση και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με γλυκό κουταλιού ή με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
17/06/2014
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Παγωτό Cheesecake
Tags: cheesecake γλυκά επιδόρπια Παγωτό συνταγές
