Παγωτό cheesecake μόκα

Παγωτό cheesecake μόκα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Cheesecake μόκα παγωτό. Ένα γλύκισμα που θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας ή με τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. cookies σοκολάτας
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για το cheesecake μόκα:
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • 1 κ.σ. ζεστό νερό
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια
  • 500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36%) κρύα
  • Για γαρνίρισμα:
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36%) κρύα (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο βάσης 22 εκ., στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος μεγαλύτερο από τη διάμετρο της βάσης ώστε να προεξέχει. Μετά από πάνω ασφαλίζετε το υπόλοιπο μέρος του ταψιού.
  2. Για τη βάση: Τοποθετείτε σε μπλέντερ τα μπισκότα και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση. Καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει και σφίξει.
  4. Για το cheesecake μόκα: Aναμειγνύετε καλά τον στιγμιαίο καφέ με το ζεστό νερό και και μόλις διαλυθεί καλά ο καφές τον στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. 
  5. Εν τω μεταξύ λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς με μεταλλικό κουτάλι μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για κρυώσει για 5 λ.
  6. Βάζετε στο κάδο του μίξερ, το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε καλά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα αφράτο, ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέτετε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και το μείγμα καφέ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  7. Ρίχνετε το μείγμα cheesecake, στα ταψί πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 8 ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσει καλά και γίνει παγωτό.
  8. Βγάζετε το παγωτό 20 λ πριν το σερβίρετε. Χτυπάτε τα 600 ml κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη) και την απλώνετε με κορνέ ζαχαροπλαστική ένα κουτάλι πάνω από το cheesecake. Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών ΄ξύνετε” τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί.

taste.com.au

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό cheesecake μόκα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.