Παγωτό Μπανόφι

Παγωτό Μπανόφι

Ένα υπέροχο παγωτό μπανόφι, χωρίς παγωτομηχανή. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο στη γεύση του παγωτό για να το απολαύσετε όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% κρύα + 2-3 κ.σ. επιπλέον
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
  • 3 ώριμες μπανάνες 
  • 15 καραμέλες γάλακτος μαλακές (Αγελαδίτσα/γάλακτος χρυσή) 
  • τριμμένο σε σκόνη μπισκότο και σιρόπι καραμέλας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί, ή σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τις καραμέλες γάλακτος με τις 2 κ.σ. κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσουν καλά. Αν χρειαστεί, για να είναι ρευστό το μείγμα προσθέστε 1-2 κ.σ. επιπλέον κρέμα γάλακτος για να έχετε ένα πηχτό αλλά ρευστό σιρόπι. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  2. Σε ένα μπολ, βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε για 1/2 λ περίπου ή  μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για αρκετά λεπτά μέχρι να αφρατέψει και πήξει αρκετά το μείγμα. (σύμφωνα με τον παρασκευαστή του παγωτού, το μείγμα να πήξει σε σημείο που να μπορείτε να γράψετε το όνομά σας με το μείγμα που θα στάζει από το σύρμα του μίξερ).
  3. Λιώνετε σε καλά τις μπανάνες στο μούλτι (σε αλοιφή) και τις προσθέτετε στο μείγμα κρέμας-ζαχαρούχου και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Στρώνετε το μισό μείγμα παγωτού σε ένα μεταλλικό σκεύος και το περιχύνετε με το μισή λιωμένη καραμέλα. Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μείγμα παγωτού και περιχύνετε την υπόλοιπη λιωμένη καραμέλα.
  5. Βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για όλο το βράδυ ή μέχρι να παγώσει καλά. Το βγάζετε από τη κατάψυξη 5 λ πριν σερβίρετε το πασπαλίζετε με extra σιρόπι καραμέλας, ξύσμα σοκολάτας ή τριμμένα μπισκότα και σερβίρετε. 

ξξξξξ


Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό Μπανόφι