Παγωμένος κορμός λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα φιστίκια

Παγωμένος κορμός λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα φιστίκια

Παγωμένος κορμός με λευκή σοκολάτα και πραλίνα φιστικού, γαρνιρισμένο με μάνγκο ή άλλα φρέσκα φρούτα επιλογής σας όπως, ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια κ.λ.π., πασπαλισμένο με τρίμμα φιστικιού. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική + 1/2 φλ. τσαγιού επιπλέον, χωριστά
  • 1/3 φλ. τσαγιού νερό
  • 3 αυγά + 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας ή  λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, λιωμένη
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για γαρνίρισμα:
  • 2 μάνγκο κομμένα σε φέτες ή άλλα φρέσκα φρούτα επιλογής σας
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διάσταση βάσης 24 x 12 εκ. και βάθος 6 εκ. και στρώνετε τη βάση της και τις 2 μεγάλες πλευρές της με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος που να προεξέχει 2 εκ. από κάθε πλευρά για να ξεφορμάρετε εύκολα το κορμό. 
  2. Στρώνετε σε ένα ταψάκι χαρτί ψησίματος και απλώνετε από πάνω τα φιστίκια το ένα κοντά στο άλλο. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε τα 2/3 φλ. ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύετε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και συνεχίζετε το σιγο-βράσιμο, χωρίς να ανακατεύετε, για περίπου 10 λ ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η καραμέλα. Την αποσύρετε από τη φωτιά την αφήνετε για λίγα δευτερόλεπτα να “σταθεί” και τη ρίχνετε πάνω από τα φιστίκια φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τα αφήνετε για 20 λ ή για να σκληρύνει η καραμέλα. Μετά χοντροθρυμματίζετε, λίγα τη φορά, τα φιστίκια με τη καραμέλα στο μούλτι. 
  4. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, τοποθετείτε τα αυγά, τους κρόκους αυγών και το επιπλέον 1/2 φλ. ζάχαρη. Το βάζετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει (φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά στο μπολ με τα υλικά) και τα χτυπάτε διαρκώς με το μίξερ για 5 λ για να ψηθούν τα αυγά, “ασπρίσει” το μείγμα, αφρατέψει και αυξηθεί σε όγκο. 
  5. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν και λιώσει καλά η σοκολάτα. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος με καθαρό μίξερ μέχρι να δημιουργηθούν “πτυχές” και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. 
  6. Ρίχνετε σταδιακά τη σαντιγί και τα κομματάκια πραλίνας φιστικιού στο μείγμα αυγών και ανακατεύετε, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνετε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζετε καλά τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. 
  7. Μετά βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη, αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη και ξεφορμάρετε το semifreddo σας σε μεταλλική πιατέλα. Αφαιρείτε και το χαρτί ψησίματος και ξαναβάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 30 λ. Πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με φέτες μάνγκο ή άλλο φρέσκο φρούτο εποχής, επιλογής σας και το πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένο φιστίκια. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωμένος κορμός λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα φιστίκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.