Παγωμένο σοκολατένιο γλυκό με βύσσινο

Παγωμένο σοκολατένιο γλυκό με βύσσινο

να εξαιρετικό παγωμένο γλύκισμα με πλούσια κρέμα σοκολάτας, με σαβαγιάρ “λουσμένα” με στο καφέ και το κονιάκ, καλυμμένο με σαντιγί και περιχυμένο με μπόλικα κεράσια από κομπόστα μαζί με τους χυμούς τους. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ένα υπέροχο γλύκισμα όλες τις εποχές του χρόνου, σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη (Nestle ή άλλη επιλογής σας), κομμένη σε κομματάκια
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 70 γρ. (1/3 φλ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 125ml (1/2 φλ.) καφέ εσπρέσο, φρεσκοφτιαγμένο 
  • 80ml (1/3 φλ.) κονιάκ
  • 500 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. κομπόστα βύσσινο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Στρώνετε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μεγάλο μπεν μαρί (φροντίζοντας ότι το νερό που πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά στο σκεύος με τη σοκολάτα) ανακατεύοντας με μεταλλικό κουτάλι, για 4 λ περίπου ή μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά. 
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και τα 60 ml (1/4 φλ.) από τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει, αφρατέψει το μείγμα και γίνει κρεμμώδες.
  4. Αρχίζετε να ρίχνετε, σταδιακά, λίγο τη φορά, το μείγμα αυγών μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για 5 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά. 
  5. Σε ένα καθαρό μπολ αναμιγνύετε το καφέ με το κονιάκ. Βυθίζετε το 1/3 της ποσότητας των  σαβαγιάρ, ένα τη φορά, μέσα στο μείγμα καφέ και τα στρώνετε στη βάση και όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, φροντίζοντας να κόψετε μερικά για να καλυφθεί πλήρως η βάση. 
  6. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή σοκολατένια κρέμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με μια στρώση σαβαγιάρ πάνω στη κρέμα, από πάνω την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα και τελειώνετε με στρώση σαβαγιάρ. 
  7. Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε την υπόλοιπη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
  8. Απλώνετε τη σαντιγί πάνω από τα σαβαγιάρ επιφάνειας και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 1 βράδυ να παγώσει καλά. Είκοσι (20) λεπτά περίπου πριν σερβίρετε το γλυκό σας το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς η κρέμα. Το γαρνίρετε με τα βύσσινα και λίγο από τους χυμούς τους, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωμένο σοκολατένιο γλυκό με βύσσινο