Παέγια με κοτόπουλο

Παέγια με κοτόπουλο

Μια εύκολη συνταγή για μια παραλλαγή του υπέροχου Ισπανικού, παραδοσιακού φαγητού. Πεντανόστιμη Παέγια με κοτόπουλο, λουκάνικο, ριζότο και αρακά, για να απολαύσετε ένα υπέροχο και γευστικότατο πιάτο. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κ.γ. σαφράν + 1 κ.σ. βραστό νερό 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κιλό κοτόπουλο [στήθος ή πόδια] χωρίς κόκκαλο σε κομμάτια [*]
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 φλ. τσαγιού ριζότο Arborio [ή καρολίνα]
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [400 γρ.]
  • 1 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 φλ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε το σαφράν σε μικρό μπολάκι, προσθέτετε το καυτό νερό και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε τα κομματάκια λουκάνικου ανακατεύοντας για 2 λ, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
  2. Ρίχνετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λ. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5-6 λ μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” ρίχνετε 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 10 λ ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  4. Προσθέτετε στο τηγάνι το ρύζι, το νερό με το σαφράν, τη πάπρικα και το υπόλοιπο 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε με ξεσκέπαστο το τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι το πάτο του τηγανιού να μη καεί το ρύζι, για 15-20 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
  5. Προσθέτετε τον ξεπαγωμένο αρακά, τα λουκάνικα και το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνετε, και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, για 5-8 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σερβίρετε τη παέγια με το τηγάνι στο τραπέζι σας και την απολαμβάνετε.

[*] Αν προτιμήσετε αντί για στήθος μπούτι κοτόπουλου που θέλει περισσότερο βράσιμο, αυξήσετε το ζωμό κότας κατά 1/2 φλ. τσαγιού [1 φλ. αντί για 1/2] για να βράσετε 5 λ περισσότερο το κοτόπουλο στο στάδιο 3.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Παέγια με κοτόπουλο