Παέγια με κοτόπουλο

Παέγια με κοτόπουλο

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό. Παέγια με κοτόπουλο, λουκάνικο και ρύζι. Απλό και πεντανόστιμο για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 6 μπούτια (το επάνω μέρος μόνο) κοτόπουλου
  • 4 λουκάνικα 15 εκ. περίπου της αρεσκείας σας
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε μικρούς κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντοματοχυμό
  • 100 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες [με μια πρέζα ζάχαρη]
  • 1/2 φλ. λευκό λξηρό κρασί
  • 3 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κοτόπουλου [2 κύβους]
  • 1  1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 
  • 1 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. τσίλι [προαιρετικά]
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και τα μισά μπαχαρικά το σκεπάζετε και τα αφήνετε για 30 λ στο ψυγείο.
  2. Εν” τω μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε φετούλες και τα τηγανίζετε σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα και από τις δύο πλευρές ή τα βάζετε στο γκρίλ να ψηθούν. Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το σοτάρετε καλά ή στο λίπος του λουκάνικου [αν το τηγανίσατε] ή σε ελαιόλαδο για 4-5 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το βάζετε στη πιατέλα με τα λουκάνικα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι [ίσως χρειαστεί λίγο λάδι ακόμα] σοτάρετε το κρεμμύδι με τα υπόλοιπα μπαχαρικά, αλάτι και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το λουκάνικο το ντοματοχυμό τις ντομάτες, το τσίλι [προαιρετικά] και μαγειρεύτε για 5 λεπτά. 
  5. Προσθέτετε το ρύζι και το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ζεστό ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα. 

Πηγή: εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Παέγια με κοτόπουλο