Όσπρια, μικρά αλλά χρήσιμα μυστικά

Όσπρια, μικρά αλλά χρήσιμα μυστικά

Μικρές αλλά χρήσιμες συμβουλές για τη συντήρηση και μαγείρεμα οσπρίων. Πως μπορείτε να τα συντηρήσετε, να κρατήσουν για περισσότερο καιρό χωρίς να χαλάσουν, πως να μη χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους και να γίνουν πιο νόστιμα κατά το μαγείρεμα.

Συντήρηση οσπρίων:
Τα μαγειρευμένα όσπρια κρατάνε στο ψυγείο μόνο 2-3 μέρες, μετά ξινίζουν. Στην κατάψυξη κρατάνε πολύ περισσότερο. Προτιμήστε να τα καταψύχετε βρασμένα (αντέχουν 2-3 μήνες) και όχι μαγειρεμένα, γιατί οι σάλτσες και τα άλλα υλικά που βάζουμε στο μαγείρεμα δεν κρατούν τόσο πολύ.

Για να διατηρήσετε και να σας κρατήσουν τα φασόλια για πολύ καιρό, βάλτε τα σε πάνινες σακούλες, ώστε να αερίζονται και μακριά από υγρασία.

Όσπρια αλλαγή νερού:
Αποφύγετε να αλλάζετε συνέχεια το νερό κατά το βράσιμο των οσπρίων γιατί χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους που έχουν διαλυθεί μες το νερό. Προτιμήστε το ξάφρισμα τους, θα έχετε μικρότερη απώλεια.

Όσπρια ημερομηνία παραγωγής:

Τα όσπρια βράζουν εύκολα όταν είναι φετινά και χρειάζονται γύρω στη 1 ώρα το πολύ να βράσουν. Αν έχουν περάσει 2 ώρες και για να βράσουν, τότε μπορεί και να μη βράσουν καθόλου.

Όσπρια και αλάτισμα:
Προσθέστε τα αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος με όσπρια για να μην ανοίξουν και ξεφλουδίσουν. Το ίδιο και τη ντομάτα, επειδή τα σκληραίνει λόγω του ότι είναι όξινη.

Μούλιασμα οσπρίων:
Τα όσπρια χρειάζονται μούλιασμα πριν το μαγείρεμα, γύρω στις 10-15 ώρες. Όσα από τα όσπρια ανέβουν αμέσως πάνω στην επιφάνεια, τα πετάμε γιατί μπορεί να είναι σάπια. Μόνο οι φακές, η φάβα και τα μπιζέλια θέλουν πολύ λιγότερο μούλιασμα (συνήθως, γύρω στο 2ωρο).

Κατηγορία:Tips

cooking-tips-2loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Όσπρια, μικρά αλλά χρήσιμα μυστικά

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page