Όρεο, κρέμα τυριού και μερέντα

Όρεο, κρέμα τυριού και μερέντα

Απλά υπέροχο. Ένα λαχταριστό γλύκισμα, με βάση τραγανών μπισκότων όρεο, κρέμα τυριού και κρέμα σοκολάτας με μερέντα. Μια εύκολη συνταγή για ένα γλυκό για όλες τις περιστάσεις και για όλα τα … γούστα…

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. αλεσμένα μπισκότα Όρεο
  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Για τη κρέμα τυριού και σοκολάτας:
  • 500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. Μερέντα ή Νουτέλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. με λαδόκολλα φροντίζοντας να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα. 
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη τα μπισκότα όρεο στο μούλτι. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12λ. Αφήνετε αναμμένο το φούρνο, βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. 
  3. Για τη κρέμα: Χτυπάτε καλά, με το μίξερ χειρός, όλα τα υλικά για τη κρέμα εκτός από τη Μερέντα ή Νουτέλα. Κρατάτε 200 γρ. από το μείγμα και στρώνετε ισομερώς το υπόλοιπο πάνω από τη ψημένη βάση.
  4. Προσθέτετε τη Νουτέλα στα 200 γρ. του μείγματος τυριού που κρατήσατε και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Τη ρίχνετε προσεκτικά , ισομερώς πάω από την άσπρη κρέμα τυριού στο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια.
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για άλλα 35 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις έλθει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά. Μόλις κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


untitled

mirodieskainostimies.blogspot.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Όρεο, κρέμα τυριού και μερέντα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.