Onion rings [τηγανιτά κρεμμύδια σε ροδέλες]

Onion rings [τηγανιτά κρεμμύδια σε ροδέλες]

Μια πολύ εύκολη για τηγανιτά κρεμμύδια σε ροδέλες “ Onion Rings”.

Νόστιμος μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας, αλλά και ως συνοδευτικό με ψητό κρέας, μπιφτέκια.

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτρια λευκά κρεμύδια [700 γρ. περίπου] κομμένα σε ροδέλες
  • 90 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κουτάκι μπύρα [όσο πάρει]
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε κρεμμύδια σε φέτες πάχους 1 πόντου περίπου και πολύ προσεκτικά για να μην σπάσουν ξεχωρίζουμε σε δαχτυλίδια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρον φλάουρ, το μπέϊκιν, όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος προσθέτουμε σταδιακά ανακατεύοντας τη μπύρα. Φτιάχνουμε ένα λείο χυλό όχι πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό και βουτάμε μέσα τα κρεμμύδια. 
  3. Τα μεταφέρουμε σταδιακά λίγα λίγα με πηρούνι στη φωτιά σε φρυτέζα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν περίπου 2-3 λεπτά.  Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Onion rings [τηγανιτά κρεμμύδια σε ροδέλες]

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.