Ομελέτα με μανιτάρια, πατάτες και κρεμμυδάκια

Ομελέτα με μανιτάρια, πατάτες και κρεμμυδάκια

Μια συνταγή για μια νοστιμότατη ομελέτα με μανιτάρια, πατάτες και κρεμμυδάκια που μπορείτε να την απολαύσετε και ως πρωϊνό και ως κυρίως γεύμα ή δείπνο με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 8 μανιτάρια λευκά,φρέσκα, κομμένα σε φέτες 
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 φυλαράκια θυμάρι ψιλοκομμένα 
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 6 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία, 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι με βάση 18 εκατοστά. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι σε φέτες και τα μανιτάρια και τα αφήνετε για 4′-5′ να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε για 1′ ακόμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ καθαρίζετε το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί. 
  2.  Κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες / ροδέλες, τις αλατίζετε και τις τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τις πατάτες και το μείγμα κρεμμυδιών και ανακατεύετε. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε ζεστό λάδι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντάς της με τη βοήθεια ενός πιάτου. Απολαύστε τη σαν πρωϊνό αλλά και σαν πρόχειρο κυρίως πιάτο ή δείπνο με μια ωραία πράσινη σαλάτα, τυρί φέτα και ζεστό ψωμί της αρεσκείας σας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ομελέτα με μανιτάρια, πατάτες και κρεμμυδάκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.