Οκτώ μικρά μυστικά για μια τέλεια μακαρονάδα…

Οκτώ μικρά μυστικά για μια τέλεια μακαρονάδα…

Είμαστε μακαρονάδες τι να κάνουμε. Ποιοί δεν είναι λάτρεις μιας ωραίας καλομαγειρεμένης μακαρονάδας με μια απίθανη σάλτσα ή ακόμα και σκέτη πασπαλισμένη με μπόλικο τυράκι; Οκτώ μικρά μυστικά για να απολαύσουμε τη μακαρονάδα μας όπως και αν τη φάμε…

  1. Για να βράσετε ζυμαρικά, χρειάζεστε στην κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο νερού για κάθε 100 γραμ. ζυμαρικών.
  2. Για ένα πετυχημένο σπαγγέτι, σουρώστε τα μακαρόνια αμέσως μετά το μαγείρεμά τους, ΧΩΡΙΣ προηγουμένως να έχετε προσθέσει κρύο νερό στην κατσαρόλα. Τα ζυμαρικά πρέπει να σουρώνονται διατηρώντας τη θερμοκρασία του βρασμού.
  3. Για να μη σας κολλήσουν τα ζυμαρικά, όταν τα σουρώνετε αφήστε λίγο από το νερό που έβραζαν μέσα στην κατσαρόλα και ρίξτε τα πάλι μέσα μαζί με λίγο βουτυράκι.
  4. Αντί να περιχύνετε τα ζυμαρικά με καυτό λάδι/βούτυρο, βάλτε λίγο ωμό, φρέσκο βούτυρο στα ζεστά, σουρωμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα για να λιώσει. Το φαγητό Θα γίνει έτσι πολύ πιο ελαφρύ.
  5. Ετοιμάστε ΠΡΩΤΑ τη σάλτσα και μετά τα ζυμαρικά, ώστε να μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά.
  6. Ανακατέψτε σάλτσα και ζυμαρικά σε μια ζεσταμένη βαθιά πιατέλα για να επιτύχετε ομοιόμορφη κατανομή.
  7. Μη βράζετε τα μυρωδικά όπως τον μαϊντανό ή το βασιλικό μαζί με τη σάλτσα γιατί θα χάσουν το άρωμα και τις βιταμίνες τους. Προτειμήστε να τα προσθέσετε στη σάλτσα την τελευταία στιγμή.
  8. Ο πολτός σκόρδου είναι πάντα χρήσιμος στις σάλτσες των ζυμαρικών. Βράστε 10 σκελίδες σκόρδου και στη συνέχεια χτυπήστε τις στο μπλέντερ με λίγο λάδι. Διατηρείται στο ψυγείο.

 

images (1)

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Οκτώ μικρά μυστικά για μια τέλεια μακαρονάδα…

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.