Nutella’s Cheesecake

Nutella’s Cheesecake

Ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο cheesecake για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα cheese cake Nutella’s που θα απογειώσει τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 1/2 πακέτα μπι μπερ με γεύση σοκολάτα
  • 150 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. νουτέλα
  • Για τη κρέμα cheesecake:
  • 450 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia)
  • 2 φλ. τσαγιού Νουτέλα
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. βιτάμ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζουμε σε multi το μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε και το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και τη νουτέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε  μέχρι να ομογενοποιηθοιηθούν. 
  2. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Για τη κρέμα cheesecake: Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τη κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
  4. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου. Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Για το γλάσο σοκολάτας: Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε το γλάσο επικάλυψης. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία και όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε  ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά.

Πηγή: εδώ
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Nutella’s Cheesecake

 

5 Σχόλια

  1. βασω says:

    γεια σας!να ρωτησω κατι τι μεγεθος ταψιου θελει?κ ποσα περιπου κομματια βγαινουν?

  2. Sintayes.gr says:

    Καλησπέρα Βάσω, 23 εκ. περίπου το ταψάκι. Όσο για τα κομμάτια εξαρτάται από το μέγεθός τους.
    Στη διάθεσή σου,
    Sintayes.gr

  3. βασω says:

    ωραια ευχαριστω πολυ!

  4. Κατερίνα says:

    Καλησπερα! Τι σοκολατα θελει το γλασο; γαλακτος η κουβερτουρα; ευχαριστω

  5. Sintayes.gr says:

    Καλησπέρα Κατερίνα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γάλακτος και μαύρη σοκολάτα γι” αυτό δεν το διευκρίνισα. Θα πρότεινα όμως στο συγκεκριμένο γλυκό (θα το γράψω και στη συνταγή) να χρησιμοποιήσεις κουβερτούρα γάλακτος. Φυσικά αν θέλεις μαύρη κουβερτούρα μπορείς.
    Καλά Χριστούγεννα

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.