Ντόνατς mini από την… Ιταλία

Ντόνατς mini από την… Ιταλία

Mini ντόνατς από την Ιταλία… Μια συνταγή για υπέροχα μικρά ντόνατς/λουκουμαδάκια για να να απολαύσετε ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα. Μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη, να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σας και να τα φτιάχνετε σταδιακά όταν αισθάνεστε ότι θέλετε κάτι γλυκό για να το απολαύσετε τα με ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 8 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού νερό 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και 1 φλ. τσαγιού νερό. Ανακατεύετε ανά διαστήματα και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, μειώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε με τη μια, όλο μαζί το αλεύρι, ανακατεύοντάς το ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Συνεχίζετε να το σιγοβράζετε για 4 λ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια μπάλα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. 
  3. Μόλις κρυώσει, ρίχνετε στο μπολ τα αυγά, τα χτυπάτε με το μίξερ, ένα αυγό κάθε φορά φροντίζοντας να ενσωματώνεται το κάθε αυγό πλήρως προτού προσθέσετε το επόμενο. Προσθέτετε και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθεί.
  4. Ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, αρκετό σπορέλαιο σε φριτέζα, ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι [σχεδόν μέχρι τη μέση του τηγανιού]. Όσο το σπορέλαιο ζεσταίνετε αναμιγνύετε σε ένα μέτριο μπολ το 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη και τη κανέλα [αν τη χρησιμοποιήσετε]. 
  5. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, χρησιμοποιώντας δυο μικρά κουταλάκια, παίρνετε μείγμα και το ρίχνετε στο τηγάνι. Αν το λάδι είναι αρκετό ζεστό θα το καταλάβετε γιατί θα “τσιτσιρίσει” ο λουκουμάς μόλις πέσει στο λάδι. Ρίχνετε και τους υπόλοιπους [χωρίς να βάζετε πολλούς σε κάθε παρτίδα] και τους τηγανίζετε για 6 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  6. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βγάζετε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και τινάζετε τα περίσσιο λάδι. Τους τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 1/2 λεπτό. Μετά τους ρίχνετε στο μπολ με τη ζάχαρη και τη κανέλα και τους ανακατεύετε για να καλυφθούν με το μείγμα.
  7. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, φροντίζοντας το σπορέλαιο να μην είναι περισσότερο καυτό απ” ότι απαιτείται, για να ψηθούν μέχρι μέσα οι λουκουμάδες και βγούν ροδοκόκκινες.

TORTELLI-DI-CARNEVALE-g

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ντόνατς mini από την… Ιταλία

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.