Αναρτήθηκε στις 24/07/2014 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Ντοματοκεφτέδες
Mια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο ορεκτικό. Ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδεύσει το ουζάκι μας, τις καλοκαιρινές βραδιές.
Υλικά συνταγής
- 7 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 200 γραμ. τυρί φέτα ή 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 κ.σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι πιπέρι
- Λ
άδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας, φροντίζοντας να αλλάζουμε συχνά το απορροφητικό χαρτί για να “τραβήξει” τα υγρά τους.
- Σε ένα μπολ βάζετε τα κρεμμύδια, το δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάρι ,τις ντομάτες (να μην έχουν πολλά υγρά) το τυρί, το αυγό χτυπημένο, λίγο αλάτι (προσοχή στη ποσότητα λόγω των τυριών), πιπέρι και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει αφράτο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει . Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το αφήνουμε 3-4 λ από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.
24/07/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ντοματοκεφτέδες