Ντοματοκεφτέδες οι τέλειοι

Ντοματοκεφτέδες οι τέλειοι

Μυρωδάτοι, αφράτοι πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες. Ένα εξαιρετικό, αγαπημένο μικρών και μεγάλωνέδεσμα, το παραδοσιακό έδεσμα της Σαντορίνης, που θα το απολαύσετε σαν ορεκτικό, συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας, ιδανικό και για ένα γρήγορο σνακ ή για μπουφέ σκέτους ή μαζί με γιαούρτι ή τζατζίκι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα για να γευτείτε τις υπέροχες τραγανιστές αυτές λιχουδιές.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ώριμες, σφιχτές ντομάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμέη
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο,
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 8-9 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι πιπέρι
  • άφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αυτό, τη παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε ελαφρώς. 
  2. Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα σχετικό σφιχτό χυλό. 
  3. Σε ένα αντικολλητικό, μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζετε για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τους ντοματοκεφτέδες σας σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους αφήνετε να στραγγίξουν ελαφρώς και τους σερβίρετε. 

Γαρνίρετε τους ντοματοκεφτέδες σας με ψιλοκομμένη ντομάτα, ψιλο-θρυμματισμένη φέτα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και απολαύστε το τέλειο μεζέ. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ντοματοκεφτέδες οι τέλειοι