Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Ένας υπέροχος μεζές, ένα νοστιμότατο κυρίως γεύμα. Μια συνταγή για μυρωδάτα, γεμάτα γεύσεις ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα ντολμαδάκια:
  • Υλικά και εκτέλεσης συνταγής βλέπε εδώ
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 4 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 100 ml χυμός ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. μαϊντανό ή βασιλικό ή 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • γιαούρτι στραγγιστό για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα ντολμαδάκια γιαλαντζί: Φτιάχνετε τα ντολμαδάκια γιαλαντζί σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Όταν θα τα έχετε τυλίξει, αντί να τα βάλετε στη κατσαρόλα, αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τα στρώνετε στο ταψί, σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.
  2. Για τη σάλτσα ντομάτας: Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια. Βάζετε σε μπλέντερ τα κομμάτια ντομάτας ή τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, λίγο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε.
  3. Βάζετε σε μπολ το μείγμα του μπλέντερ, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το ζωμό κότας, τη ζάχαρη και το μυρωδικό προτίμησής σας τα ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τα ντολμαδάκια μέσα στο ταψί. Ανακινείτε το ταψί να πάει παντού η σάλτσα.
  4. Σκεπάζετε το ταψί σας καλά με αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο. Ψήνετε τα γιαλαντζί για 30 λ, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 20-25 λ περίπου ή μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και μείνει το φαγητό με τη σάλτσα και το λαδάκι του.
  5. Σερβίρετε το φαγητό σας με τη σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι.

image

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.