Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Ένα νοστιμότατο έδεσμα …Μια συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί που παρά την απλότητά της θα ενθουσιάσουν όσους τα φάνε.

Υλικά συνταγής

  • Για τα ντολμαδάκια:
  • 1/4 κιλού αμπελόφυλλα
  • 3/4 φλυτζανιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 1 πακέτο μικρό κουκουνάρια
  • άνιθο ψιλοκομμένο
  • μια πρέζα δυόσμο (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • Για το βράσιμο:
  • 1 κύβο κότας 
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα ντολμαδάκια: Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάτε σε νερό που βράζει. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια και το κρεμμυδάκι  μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε και το ρύζι και σοτάρετε για 1 λ ακόμα ανακατεύοντας να γυαλίσει καλά το ρύζι. 
  3. Προσθέτετε το ζεστό νερό, τον άνηθο, τα κουκουνάρια, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε  και αφήνετε να σιγοβράσει το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμισθεί το νερό. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Όταν μισοκρυώσει το μείγμα, βάζετε σε κάθε φύλλο μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση, διπλώνετε τις δύο άκρες και το τυλίγετε. 
  4. Για το βράσιμο: Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια σε κατσαρόλα, σε κύκλους το ένα δίπλα στο άλλο “κολλητά”. Προσθέστε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε διαλύσει το κύβο κότας  και λίγο αλάτι. Τοποθετείτε ένα πιάτο πάνω από τα ντολμαδάκια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 45-50 λ περίπου.

filename_img

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα