Ντιπ με μπέικον και τυριά σε καρβέλι ψωμιού

Ντιπ με μπέικον και τυριά σε καρβέλι ψωμιού

Μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα υπέροχο ντιπ με μπέϊκον και λιωμένα τυριά, σερβιρισμένο σε ζεστό καρβέλι ψωμιού. Φρυγανίστε φετούλες μπαγκέτας, βουτήξτε τες στο λιωμένο ζεστό τυρί με το μπέϊκον και θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με την υπέροχη γεύση του και τη φανταστική εμφάνισή του. 

Υλικά συνταγής

  • 1 καρβέλι ψωμί 1/2 κιλού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μπέικον σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (τύπου Philadelhia)
  • 320 ml κρέμα γάλακτος (160 + 160 ml χωριστά)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 στον αέρα. Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί και το στρώνετε με λαδόκολλα.
  2. Σε μπολ βάζετε τα 160 ml κρέμα γάλακτος, προσθέτετε 7-8 σταγόνες λεμόνι και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια ελαφριά αφράτη ξινή κρέμα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 15-20 λ.
  3. Παίρνετε το καρβέλι ψωμιού και το κόβετε 4 εκ. στη κορυφή του οριζόντια, ώστε να σχηματιστεί ένα καπάκι. Βγάζετε τη ψίχα από το κέντρο του ψωμιού, αφήνοντας περιμετρικά 1,3 εκ. ψίχας. [*]
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ περίπου μέχρι να ροδίσει το μπέικον και μαλακώσει το κρεμμύδι. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. Κρατάτε 1 κ.γ. από το σχοινόπρασο και το υπόλοιπο το βάζετε στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύετε. 
  5. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτετε το μείγμα τηγανιού και χτυπάτε 1/2 λ να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος/ξινή κρέμα  από το ψυγείο, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι και το τριμμένο τυρί τσένταρ και τα χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο καρβέλι, το σκεπάζετε με το καπάκι του και το βάζετε στο κέντρο του ταψιού με τη λαδόκολλα. Κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες, τις οποίες τοποθετείτε στο ταψί, περιμετρικά του καρβελιού, για να φρυγανιστούν. 
  7. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου. Όταν φρυγανιστούν οι φέτες μπαγκέτας είναι έτοιμο και το βγάζετε από το φούρνο. Το σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας τη κρέμα τυριού μπέικον με 1 κ.γ. σχοινόπρασο που κρατήσατε.

[*] Τη ψίχα που θα αφαιρέσετε κρατήστε τη για μπιφτέκια ή κεφτεδάκια ή τη κόβετε κομματάκια και τη χρησιμοποιείτε για το “βούτηγμα” του ντιπ, αντί για τη μπαγκέτα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ντιπ με μπέικον και τυριά σε καρβέλι ψωμιού