Νουγκατίνα σοκολάτας με πραλίνα

Νουγκατίνα σοκολάτας με πραλίνα

Μια συνταγή για μια υπέροχη, λαχταριστή Νουγκατίνα σοκολάτας με πραλίνα. Ένα λαχταριστό γλυκό που σίγουρα θα σας αποζημιώσει, εσάς και τους καλεσμένους σας,  με τη φανταστική γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • Για το μπισκότο νουγκατίνας:
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. ζάχαρη κοινή κρυσταλλική
  • 160 γρ. φουντούκια πολτοποιημένα σε σκόνη
  • 6 ασπράδια αυγών
  • Για την πραλίνα:
  • 250 γρ. φουντούκια
  • 130 γρ. ζάχαρη κοινή κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό
  • Για την κρέμα σοκολάτας – πραλίνας:
  • Η πραλίνα που φτιάξαμε
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το Μπισκότο νουγκατίνας: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° – 180° C. Ανακατεύουμε την άχνη με τα τριμμένα φουντούκια. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα σε ορθογώνιο διαστάσεων περίπου 40×25 εκ. και το ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
  2. Πραλίνα: Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι. Οταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου καραμελώσουν. Προσοχή: στην αρχή θα ζαχαρώσουν. Συνεχίζοντας, όμως, το ανακάτεμα, η ζάχαρη θα λιώσει και τελικά τα φουντούκια θα καραμελώσουν. Απλώνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια πάνω σε μια λαδόκολλα και όταν κρυώσουν, τα πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία παχύρρευστη κρέμα, η πραλίνα.
  3. Κρέμα σοκολάτας – πραλίνας: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα στερεωμένη πάνω από άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα. Οταν η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει στους 38°-40° C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχ/κής ή δοκιμάζουμε με το δάχτυλο – πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό), ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  4. Συναρμολόγηση: Κόβουμε το μπισκότο σε 4 λωρίδες διαμέτρου 25×10 εκ. Σε μία ανάλογων διαστάσεων φόρμα του κέικ απλώνουμε με μια σπάτουλα μία λεπτή στρώση από την κρέμα. Καλύπτουμε με τη μία λωρίδα μπισκότου και απλώνουμε από πάνω μία ποσότητα κρέμας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα, φροντίζοντας να τελειώσουμε με μπισκότο. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε τη νουγκατίνα βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς την σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια που φτιάχνουμε όπως την πραλίνα, παραλείποντας, όμως, την πολτοποίηση.

chocolate-nougat

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Νουγκατίνα σοκολάτας με πραλίνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.