Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι περιχυμένη με γλάσο σοκολάτας. Μια νηστίσιμη συνταγή για να μην στερείστε ούτε τις ημέρες της νηστείας τα αγαπημένα σας γλυκά.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 1 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκομμένη + λίγη επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
  • 1 φλ. τσαγιού ξανθή σταφίδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαριν Απ)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο 
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο 
  • λίγα καρύδια θρυμματισμένα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε καλά  μια φόρμα την κέικ.
  2. Για το κέικ: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε τα 400 γρ. του αλευριού και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ και τα προσθέτετε στο μπολ με το ταχίνι σταδιακά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, τόσο όσο να έχετε ένα μείγμα ελαφρώς πηχτό (όχι πολύ πηχτό), ανακατεύοντας για να ενσωματώνεται μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου ή μέχρι να βγει καθαρό ένα καλαμάκι από σουβλάκι το οποίο θα βυθίσετε στο κέικ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Για την επικάλυψη: Εν τω μεταξύ, κόβετε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και τη λιώνετε μαζί με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως. Αποσύρετε το γλάσο από το μπεν μαρί το αφήνετε για λίγο στην άκρη να πήξει ελαφρώς και όσο ακόμα είναι ρευστό περιχύνετε το κέικ σας. Από πάνω πασπαλίζετε τα θρυμματισμένα καρύδια και σερβίρετε. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page