Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι περιχυμένη με γλάσο σοκολάτας. Μια νηστίσιμη συνταγή για να απολαμβάνετε και τις ημέρες της νηστείας τα αγαπημένα σας γλυκά.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκομμένη + λίγη επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
  • 1 φλ. τσαγιού ξανθή σταφίδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 Φαριν Απ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο 
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για το γλάσο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε μια φόρμα την κέικ.
  2. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Σε άλλο μπολ αναμυγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη σοκολάτα) και τα προσθέτετε στο μπολ με το ταχίνι σταδιακά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου ή μέχρι να βγει καθαρό ένα καλαμάκι από σουβλάκι το οποίο θα βυθίσετε στο κέικ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Κόβετε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο γλάσο. Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ σας, το πασπαλίζετε με τα επιπλέον καρύδια και σερβίρετε. 

www.icookgreek.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.