Νηστίσιμη κρέμα σοκολάτας

Νηστίσιμη κρέμα σοκολάτας

Ελαφριά, δροσερή, super σοκολατένια κρέμα να τη … φάτε στο ποτήρι ή σε μπολ, γαρνιρισμένη με ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα ή φλούδες κουβερτούρας. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια νηστίσιμη κρέμα σοκολάτας για να μη στερείστε το αγαπημένο σας γλύκισμα, τη σοκολάτα, και σε περιόδους νηστείας. 

Υλικά συνταγής

  • 500 ml γάλα καρύδας (400 + 100 ml χωριστά)
  • 20 γρ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
  • 90 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (50 + 40 γρ. χωριστά)  
  • 25 γρ. corn flour (1 κ.γ. = 5 γρ.)
  • 50 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τα 400 ml γάλα καρύδας, τα 20 γρ. κακάο και τα 50 γρ. ζάχαρης και τα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ζεσταθεί πολύ καλά το γάλα.
  2. Συγχρόνως σε μια λεκάνη αναμιγνύετε πολύ καλά τα υπόλοιπα 100 ml γάλα καρύδας, τη υπόλοιπη 40 γρ. ζάχαρη και τα 25 γρ. κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα γάλακτος ρίχνετε μέσα στη καταρόλα και το μείγμα του μπολ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. 
  3. Εν τω μεταξύ, λιώνετε σε μπεν μαρί τα ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στη κατσαρόλα με το μείγμα που ήδη έχει πήξει ελαφρώς, συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο σχεδόν πηχτό σοκολατένιο μείγμα.
  4. Αποσύρετε το τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ατομικά μπολ μεγέθους επιλογής σας. Τη γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή ξύσμα σοκολάτας επιλογής σας και τη σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα. 

Σημείωση: Γάλα καρύδας θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.