Αναρτήθηκε στις 14/03/2015 σε Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Νιόκι σε κρεμμώδη σάλτσα με μανιτάρια, ζαμπόν & τυριά στο φούρνο
Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό στο φούρνο. Κρεμμώδη Νιόκι πατάτας με μανιτάρια, ζαμπόν και τυριά για να απολαύσετε ένα λαχταριστό πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
- 500 γρ. νιόκι πατάτας
- 3/4 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομένο
- 1 φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί 20Χ20 εκ. περίπου και βάθους 6 εκ. τουλάχιστον.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το ζαμπόν και το σοτάρετε για 3′ περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2′ ακόμα μέχρι να “μαραθούν”.
- Προσθέτετε τη μουστάρδα και το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1′. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ρίχνετε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
- Βάζετε στο ταψί τα νιόκι, το μαϊντανό και το 1/2 φλ. μοτσαρέλας και όλο το τυρί τσένταρ. Ανακατεύετε και τα περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Ανακατεύετε πάλι και τα στρώνετε ισομερώς στο ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τριμμένης μοτσαρέλας με τη τριμμένη φρυγανιά. Πασπαλίστε όλη την επιφάνεια του φαγητού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 5′ και μετά σερβίρετε ζεστό.
14/03/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Νιόκι σε κρεμμώδη σάλτσα με μανιτάρια, ζαμπόν & τυριά στο φούρνο