Ναπολιτάνικο κέικ

Ναπολιτάνικο κέικ

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό κέικ από τη Νάπολη, τόσο υπέροχο οπτικά και τόσο ακαταμάχητο γευστικά που σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ: 
  • 175 γρ. βούτυρο, μισολιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 250 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 160 ml γάλα
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για το γλάσο ζάχαρης:
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1-2 σταγόνες ρόζ ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 10x 25 εκ. και στρώνετε τη βάση και τα τοιχώματά της με χαρτί ψησίματος. 
  2. Για το κέικ: Τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά, ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με 1/4 κ.γ. αλάτι σε ένα μπολ και μετά το προσθέτετε στο μείγμα αυγών εναλλάξ με το γάλα σε 3 παρτίδες, χτυπώντας ανάμεσα στις παρτίδες να ενσωματώνετε. Χωρίζετε το μείγμα στα 2 σε δύο διαφορετικά μπόλ.
  4. Στο ένα μπολ με το μισό μείγμα προσθέτετε το ινδοκάρυδο και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Στο άλλο μισό προσθέτετε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (για πιο έντονο χρώμα προσθέστε περισσότερες σταγόνες) και χτυπάτε να ενσωματωθεί το χρώμα και έχετε ένα κόκκινο μείγμα.
  5. Με ένα μεγάλο κουτάλι, ρίχνετε στο ταψί τα 2 μείγματα του κέικ εναλλάξ, 4-5 κ.σ. από το μείγμα ινδοκάρυδου και 4-5 κ.σ. κόκκινο μείγμα κέικ τη φορά, μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα. Χτυπάτε τη φόρμα του κέικ πάνω στο πάγκο εργασίας σας να “κάτσει” καλά το μείγμα και μετά με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνετε ζικ ζάκ στα στρώματα των μειγμάτων για να κάνετε “εφέ” στροβιλισμού.
  6. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο κάτω ράφι, για 20 λ. Μετά το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25 λ ή μέχρι ένα ξυλάκι από σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγεί καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί για 10 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
  7. Για το γλάσο ζάχαρης: Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη ζάχαρη άχνη, 1-2 σταγόνες ρόζ ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το χυμό λεμονιού και 1-2 κ.γ. νερό και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αν είναι αρκετά πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Απλώνετε το γλάσο πάνω από το κέικ, το αφήνετε 10 λ να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ναπολιτάνικο κέικ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα