Μπουτάκια κοτόπουλου σκορδάτα, με πουρέ μουστάρδας και σάλτσα κρασιού με μέλι

Μπουτάκια κοτόπουλου σκορδάτα, με πουρέ μουστάρδας και σάλτσα κρασιού με μέλι

Μπουτάκια κοτόπουλου σκορδάτα, με πουρέ μουστάρδας και σάλτσα κρασιού με μέλι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα δεν θα μπορείτε να διαλέξετε τι είναι πιο νόστιμο. Τα μελωμένα μπουτάκια; Ο πουρές με τη μουστάρδα ή η κρασάτη σάλτσα με μέλι;

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο σε σάλτσα κρασιού μελιού:
  • 125 ml (1/2 φλ.) λευκό κρασί
  • 60 ml (1/4 φλ.) φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 60 ml (1/4 φλ.) μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδου + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το πουρέ:
  • 600 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 80 ml (1/3 φλ.) γάλα, ζεστό
  • 1/2 κύβος ζωμός κότας 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά 2 κ.σ. κρασί, 1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. μέλι και το πολτοποιημένο. Τοποθετείτε στο μπολ τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα ανακατεύετε με τα χέρια σας να αναμειχθούν με το μείγμα μελιού και τα αφήνετε στην άκρη για 15 λ. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο λαδωμένο ταψί, τα περιχύνετε με το λάδι, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε για 35-40 λ περίπου, γυρίζοντάς τα απ” όλες τις πλευρές ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν.
  3. Για το πουρέ: Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό για 15-18 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις επιστρέφετε στη κατσαρόλα και τις πιέζετε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε το ζεστό γάλα στο οποίο έχετε διαλύσει το ζωμό κότας, τη μουστάρδα, λίγο ακόμα αλάτι (μετά από δοκιμή) και ανακατεύετε καλά. 
  4. Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, βάζετε το υπόλοιπο κρασί, το χυμό λεμονιού και το μέλι και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λ ή μέχρι το μείγμα πήξει ελαφρά. Μοιράζετε το πουρέ και το κοτόπουλο σε πιάτα σερβιρίσματος, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου σκορδάτα, με πουρέ μουστάρδας και σάλτσα κρασιού με μέλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.