Μπριζόλες χοιρινές σε σάλτσα μανιταριών

Μπριζόλες χοιρινές σε σάλτσα μανιταριών

Πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες σε κρεμώδη, σκορδάτη σάλτσα μανιταριών. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο φαγητό με εξαιρετική, πλούσια γεύση, που θα λατρέψετε στο οικογειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας, μικροί και μεγάλοι. Συνοδέψτε τις μπριζόλες σας με ζυμαρικό επιλογής σας ή πιλάφι ή πατάτες φούρνου ή πουρέ και απολαύστε το απόλυτο γεύμα ή δείπνο!

Υλικά συνταγής

  • Για τις μπριζόλες
  • 4 χοιρινές μπριζόλες επιλογής σας, με κόκαλο ή χωρίς, πάχους 2-2,5 εκ. περίπου
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα μανιταριών
  • 100 γρ. μανιτάρια καφέ (ή λευκά) κομμένα σε φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 γεμάτο κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας όπως ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο, κόλιανδρο, θυμάρι
  • 1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 150 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1½ κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις μπριζόλες: Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Στεγνώνετε καλά τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζετε και από τις 2 πλευρές με το μείγμα αλατοπίπερου.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρετε τις μπριζόλες για 3-5 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίζουν καλά και από τις 2 πλευρές. Τις μεταφέρετε σε ένα ζεστό πιάτο και τις αφήνετε στην άκρη.
  3. Για τη σάλτσα μανιταριών: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν, τρίβοντας τυχόν κομμάτια που περίσσεψαν από τις μπριζόλες στη βάση του τηγανιού. Προσθέτετε το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό και τα αποξηραμένα μυρωδικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ επιπλέον.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 3 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε.
  5. Μετά ξαναβάζετε στο τηγάνι, μέσα στη σάλτσα τις χοιρινές μπριζόλες με τους χυμούς τους από το πιάτο και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 3 λ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα (ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας).
  6. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε τις μπριζόλες σας ζεστές με συνοδευτικό επιλογής σας, όπως ζυμαρικό, ή πατάτες πουρέ, ή φούρνου, ή με ρύζι. Καλή σας απόλαυση!