Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο

Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο

Πεντανόστιμα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με τραγανή πέτσα και λαχταριστές πατατούλες  στο φούρνο. Ένα κλαστικό νόστιμο και υγιεινό φαγητό για το καθημερινό φαγητό, που θα μας θυμίζει πάντα τη παιδική μας ηλικία, όταν γυρίζαμε από το σχολείο και θέλαμε ένα νόστιμο “μαμαδίστικο” φαγητό για το γεύμα μας. Μια απλή εύκολη στη παρασκευή και γρήγορη συνταγή για ένα κλασικό πιάτο, ελαφρώς “πειραγμένο” που το ψήνετε έτσι ώστε να έχετε ένα εξαιρετικά τραγανό αποτέλεσμα.  

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα με τη πέτσα τους 
  • 1 κιλό μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1½ κ.σ. καυτερή ή γλυκιά πάπρικα
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο με το φλούδι τους, ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο σας αρέσει)
  • 2 κ.σ. ξερή ρίγανη ή ξερό θυμάρι, τριμμένα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα (με τη φλούδα τους), τη ρίγανη, τη πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη για 20-30 λ να ενωθούν τα αρώματά τους. 
  2. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας. Από πάνω απλώνετε τις πατάτες σε μια στρώση και ανάμεσά τους “στριμώχνετε” τα μπουτάκια κοτόπουλου και αλατοπιπερώνετε ελαφρώς. 
  3. Περιχύνετε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα ελαιόλαδου (μαζί με τα σκόρδα). Προαιρετικά φοράτε γάντια μιας χρήσης και ανακατεύετε, τρίβοντας με τα δάχτυλά σας με το μείγμα ελαιόλαδου στο κοτόπουλο και τις πατάτες.  
  4. “Ξαπλώνετε” ομοιόμορφα τα υλικά σε μια στρώση και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά στην επιφάνειά τους. Μετά, βγάζετε για λίγο το ταψί από το φούρνο, γυρνάτε από την άλλη πλευρά τα μπουτάκια και τις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στην επιφάνειά τους. 
  5. Ξεφουρνίζετε το φαγητό σας, βγάζετε από το ταψί τα σκόρδα τα οποία “τραβώντας” τα και πιέζοντάς τα ελαφρώς από τη μια άκρη τους αφαιρείτε εύκολη τη φλούδα τους που πετάτε και ξαναβάζετε μέσα στο ταψί τη ψημένη και μελωμένη ψίχα τους. Σερβίρετε ζεστό το κοτόπουλο με τις πατατούλες και καλή σας όρεξη. 

Σημείωση: Συνοδεύετε το φαγητό σας με μια σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, ελαιόλαδο και δυόσμο, μαζί με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, ζεστό ψωμί και τυρί φέτα.

http://www.kathimerini.gr/875588/article/



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.