Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο

Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο

Μια πανεύκολη, απλή και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου, με πατατούλες, πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια. Μια συνταγή που απαιτεί ελάχιστο από το χρόνο σας και που θα γίνει η αγαπημένη της νοικοκυράς λόγω της ευκολίας της αλλά και του υπέροχου γευστικού αποτελέσματος του πιάτου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 5 μπουτάκια κοτόπουλου (συνολικό βάρος 600 γρ. περίπου)
  • 5-6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρές ροδέλες
  • 1 συσκευασία (200 γρ.) μικρά λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με νωπό χαρτί κουζίνας και  κομμένα στα 2 ή στα 3 ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • 3-4 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • ½-1 λεμονιού το χυμό (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό (προαιρετικά 1/2 κύβο κότας διαλυμένο στο νερό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνετε σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Προσθέτετε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, τα μανιτάρια, προαιρετικά το σκόρδο και τα μπουτάκια κοτόπουλου και αλατοπιπερώνετε. 
  2. Ρίχνετε ελαιόλαδο, τη πικάντικη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε όλα τα υλικά. Τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά τα μπουτάκια κοτόπουλου, ρίχνετε και το 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κότας. 
  3. Ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα και 30 λ γυρίζοντας τις πατάτες και τα μπουτάκια απ” την άλλη πλευρά, στα πρώτα 45 λ ψησίματος. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας. 

Πηγή