Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά στη κατσαρόλα

Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά στη κατσαρόλα

Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά στη κατσαρόλα. Ένα αγαπημένο, απλό, εύκολο και γρήγορο παραδοσιακό πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Το ζουμερό σκούρο κρέας από το μπούτι του κοτόπουλου συνιστάται για μια ποικιλία από πιάτα, μιας και αποτελεί την ιδανική προσθήκη στη διατροφή σας, λαμβάνοντας υπ όψη ότι το κοτόπουλο αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών, βιταμινών (Β6 και Β3) και ιχνοστοιχείων. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή του Σεφ Αλ. Νικολουτσόπουλου για να απολαύσετε ένα πιάτο με πεντανόστιμα κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλου που θα συνοδεύσετε με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτρια ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο κομμένα στη μέση (μηρός και το επάνω μέρος) ή 8 μεγάλοι μηροί κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (1+1 κ.σ. χωριστά)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1συσκευασία των 500 γρ. ντομάτες στο τρίφτη ((ή 2 συσκευασίες των 250 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 300 ml ζωμό βοδινού ή κότας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 κόκκους μπαχάρι 
  • 3 φύλλα δάφνης
  • πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ζυμαρικό επιλογής σας για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε πολύ καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε το πελτέ, τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας να τσιγαριστεί και μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες μαζί με τη ζάχαρη, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και το μπαχάρι. 
  3. Ανακατεύετε καλά, αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και αφού πάρει μερικές βράσεις, μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και μείνει με το λαδάκι του. Στο τέλος του βρασίματος προσθέτετε και την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο για να δέσει καλύτερα η σάλτσα.
  4. Σερβίρετε ζεστό το κοτόπουλο με συνοδευτικό επιλογής σας που ήδη ετοιμάσατε παράλληλα με το κοτόπουλο, όπως πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι ή ζυμαρικό επιλογής σας το οποίο θα πασπαλίσετε με λίγο τυρί επιλογής σας όπως κεφαλοτύρι, πεκορίνο, ξερή μυζήθρα ή παρμεζάνα.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.