Μπουγάτσα αλμυρή με φέτα και τραγανά φύλλα κρούστας

Μπουγάτσα αλμυρή με φέτα και τραγανά φύλλα κρούστας

Μια λαχταριστή, βουτυράτη αλμυρή μπουγάτσα με αφράτη γέμιση με μπεσαμέλ κρέμας σιμιγδαλιού,  τυρί φέτα και ανθότυρο καλυμμένη με τραγανά φύλλα κρούστας. Μια πολύ εύκολη και απλή στη παρασκευή της πίτα, έτοιμη σε 15 λ για το φούρνο,  που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία της παρασκευής της και την εξαιρετική γεύση της που κανείς δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα μπεσαμέλ
  • 600 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. φέτα σκληρή
  • 200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Για τα φύλλα
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο) λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα μπεσαμέλ: Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στη συνέχεια την αποσύρετε από τη φωτιά την αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 
  2. Την αφήνετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα, για 10-15 λ να κρυώσει ελαφρώς. Μετά ρίχνετε στη κρέμα τα αυγά και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, προσθέτετε και τα θρυμματισμένα τυριά και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε τη κρέμα με μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  3. Για το φύλλο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 33×43 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση του τα μισά φύλλα κρούστας, καλά βουτυρωμένα ένα ένα. Αδειάζετε τη γέμιση μέσα στο ταψί, πάνω από τα φύλλα και την απλώνετε αφήνοντας 2-3 εκ. κενό περιμετρικά στις άκρες. 
  4. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα και πάλι ένα ένα με βούτυρο. Γυρίζετε τις άκρες προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού φροντίζοντας να θωρακίσετε καλά τη γέμιση μέσα στα φύλλα.
  5. Για το ψήσιμο: Βουτυρώνετε και την επιφάνεια του φύλλου, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα σε 12 κομμάτια και ψήνετε τη πίτα σας 40-50 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω φύλλο και ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. 

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγάτσα αλμυρή με φέτα και τραγανά φύλλα κρούστας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.