Μπισκοτένια πανακότα σοκολάτας

Μπισκοτένια πανακότα σοκολάτας

Πανακότα. Ένα ελαφρύ, δροσερό γλύκισμα, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, ιδανικό για όλες τις ώρες τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες αλλά και το τέλειο επιδόρπιο όλες τις εποχές του χρόνου. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για μια διαφορετική από τις συνηθισμένες πανακότα με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας που της δίνουν μια υπέροχη σοκολατένια “πινελιά”. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 1 κούπα νερό βραστό
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά σοκολάτας επιλογής σας, ψιλοσπασμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τα φύλλα της ζελατίνης σε 1 κούπα παγωμένο νερό και τα μουλιάζετε για 10 λ. Μετά τα στύβετε με τα χέρια σας, τα ρίχνετε μέσα στο βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Ρίχνετε το κακάο μέσα στο νερό με τις ζελατίνες, ανακατεύετε και τέλος προσθέτετε το εβαπορέ συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το ζαχαρούχο με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σαν γιαούρτι. Δεν χρειάζεται να πήξει πολύ το μείγμα. Προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος με τη ζελατίνη και το κακάο στην κρέμα με το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα τα ψιλοσπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε με μαρίζ ή με το μίξερ στη πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε τη πανακότα σε μια φόρμα για κέικ με την τρύπα στη μέση και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Μια συνταγή από το “Ζάχαρη και αλεύρι”



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτένια πανακότα σοκολάτας

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page