Μπισκοτένια cupcakes με cheesecake Νουτέλας

Μπισκοτένια cupcakes με cheesecake Νουτέλας

Υπέροχα cupcakes με φανταστική βάση μπισκότου και υπέροχη γέμιση Νουτέλας. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκάκι με απίθανη γεύση που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια σοκολατένια βάση:
  • 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (170 γρ.) + 3 κ.σ. επιπλέον βούτυρο λιωμένο για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για την επικάλυψη cheesecake Νουτέλας:
  • 280 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού Nutella ή μερέντα
  • φουντούκια ή σμέουρα, ή φράουλες κομμένες στα 2 ή 4 ή κερασάκια μαρασκίνο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί με (16 κατά προτίμηση) θήκες για cupcakes μετρίου μεγέθους.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 7-8 λ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, κακάο, σόδα και μπέικιν πάουντερ) και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια λεία και παχιά ζύμη. 
  4. Παίρνετε 2 κ.σ. ζύμη (*), τις πλάθετε σε μπαλάκι το οποίο τοποθετείτε στη βάση της θήκης cupcake και με τα χέρια σας το στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα ισομερώς, δημιουργώντας ένα κυπελλάκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  5. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ, τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 5-10 λ να μισοκρυώσουν. Μετά τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο ή σε κρύο μέρος ώστε να κρυώσουν εντελώς. Αν στη βάση τους τα cupcakes έχουν φουσκώσει τα πιέζετε ελαφρά προς τη βάση με το δάχτυλό σας ή με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού.
  6. Για γέμιση Νουτέλας cheesecake: Τοποθετείτε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τη Νουτέλα ή Μερέντα και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη λεία κρέμα. Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής γεμίζετε τις θήκες/κυπελάκια με το μείγμα cheesecake, το γαρνίρετε με φρούτο επιλογής σας ή με ένα φουντούκι στο κάθε ένα και σερβίρετε. Διατηρούνται στο ψυγείο. 

[*] Η ποσότητα της ζύμης που θα βάλετε στις θήκες cupcakes ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των θηκών του ταψιού σας. Προσαρμόσετε τη κατάλληλη ποσότητα ώστε να διανεμηθεί ισομερώς στις θήκες σας.
5
lifeloveandsugar.com
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτένια cupcakes με cheesecake Νουτέλας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.