Αναρτήθηκε στις 09/12/2022 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές, Συνταγές για παιδιά
Μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Υπέροχα μπισκοτάκια με σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου.. Μια ιδανική λαχταριστή χριστουγεννιάτικη λιχουδιά, ένα φανταστικό σνακ κατά την διάρκεια των γιορτών για να τα απολαύσετε με την οικογένειά σας ή να τα προσφέρετε ως δώρο. Μια απλή, εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, βουτυράτα, ελαφρώς γλυκά μπισκοτάκια, με 5 μόνο υλικά που πιθανώς θα έχετε και στη κουζίνα σας. Τα μικρά παιδιά πάντα λατρεύουν να βοηθούν στην παρασκευή αυτών των μπισκότων. Φτιάξτε τα μαζί τους και .. Καλά Χριστούγεννα!
Τα υλικά της συνταγής είναι για 15-20 μπισκοτάκια ανάλογα με το μέγεθος του κουπάτ σας. Διπλασιάστε τις ποσότητες για περισσότερα μπισκότα.
Υλικά συνταγής
- 225 γρ. βούτυρο αγελάδος (ή αν προτιμάτε ½ μαργαρίνη + ½ βούτυρο), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 220 γρ. (1¾ φλ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
- 30 γρ. (¼ φλ. τσαγιού) κορν φλάουρ
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνετε το καλά μαλακωμένο βούτυρο και το ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και με το χέρι για περίπου 1 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν. Η ζύμη θα είναι σκληρή σε αυτό το στάδιο. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει λεία.
- Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα “μπάλας” και μετά την πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας προς τα κάτω για να απλωθεί ελαφρώς. Στη συνέχεια αλευρώνετε με ελάχιστο αλεύρι τη ζύμη και με την βοήθεια ενός πλάστη την “ανοίγετε” ομοιόμορφα σε πάχος 1 εκ.
- Κόβετε τη ζύμη με τα κουπάτ σε σχήμα δέντρων και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν κάθε φορά που κόβετε με το κουπάτ τα ξαναζυμώνετε και κόβετε σε δεντράκια για να εξαντλήσετε όλη τη ζύμη.
- Μεταφέρετε το ταψί με τα μπισκοτάκια σας μέσα στο ψυγείο όπου τα αφήνετε από 2 έως και 24 ώρες πριν τα ψήσετε. Όταν θα είστε έτοιμοι να τα ψήσετε προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς, τα βγάζετε από το ψυγείο και τα ψήνετε για 12-16 λ ή μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν στις άκρες τους, ανάλογα με το μέγεθός τους!
- Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε το ταψί πάνω σε σχάρα μέχρι να ξεπαγώσουν τελείως. Τα πασπαλίζετε το ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνετε.🎄
09/12/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικο δέντρο