Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη και μουστάρδα

Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη και μουστάρδα

Πεντανόστιμα, ζουμερά και πικάντικα μπιφτέκια με κάπαρη και μουστάρδα. Συνοδέψτε τα με  πατατούλες φούρνου, σας δίνουμε 3 επιλογές να διαλέξετε, και απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή της Ντ. Νικολάου για λαχταριστά μπιφτέκια που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 φλ. τσαγιού νερό ανθρακούχο
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πατάτες φούρνου για συνοδευτικό (βλέπε συνταγή από εδώ ή εδώ ή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε στο μούλτι το ξερό κρεμμύδι, τη κάπαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αυγό, το πολτοποιημένο μείγμα κάπαρης, το ανθρακούχο νερό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε με το ελαιόλαδο τα χέρια σας και ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά. 
  3. Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί, απλώνετε πάνω τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε για 12-15 λ. Στη συνέχεια τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, βάζετε το γκρίλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λ επιπλέον. 
  4. Σερβίρετε αμέσως τα μπιφτέκια σας ζεστά με τις πατατούλες φούρνου που επιλέξατε και που ήδη έχετε φτιάξει σύμφωνα με της οδηγίες της συνταγής, με μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα και ζεστό, φρέσκο ψωμί. Καλή σας όρεξη. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη και μουστάρδα